vineri, 27 noiembrie 2015

Transportul public de noapte


În procesul de colectare a semnăturilor on-line am primit o mulțime de comentarii privind această petiție, dar și mai multe propuneri de ajutor și sfaturi.

Noi înțelegem prevederile legale, adică faptul că răspunsul ar trebui să vină în 30 de zile lucrătoare. Însă pe lângă prevederile legale mai există latura morală al acestui fapt. Considerăm că o problemă atât de importantă, nu poate trece cu vederea și nu putea fi ignorată prin lipsă de atitudine până la această oră. La  fel cum Primăria, la fel și primarul Dorin Chirtoacă nu a venit cu vreun răspuns pe seama acestui subiect. Nevoile chișinăunienilor trebuie luate în considerare la modul mai serios măcar pentru simplu fapt că oamenii au putut într-un timp atât de restrâns să aducă pe agenda publică această problemă. Să ne aducem aminte că a fost pe larg mediatizată în diferite surse media. Nu toate problemele Chișinăului necesită investiții majore din care tot chișinăunienii să fie nevoiți să plătească, unele schimbări spre bine pot fi făcute prin simplu fapt că se îmbunătățește ceea ce este acum.

În acest sens PPEM împreună cu echipa sa au fost de acord să aducă un sprijin în interesul comunității și să facă un bine nu doar pentru Chișinău și Moldova, dar și pentru turiștii care vin la noi în țară. Noi ne bucurăm de sprijinul pe care ei îl poate aduce comunității formațiunea politică și faptul că noi am coincis ca atitudine vizavi de acest subiect și anume faptul că dorim un transport public de noapte. Ne bucurăm că ne consolidăm în jurul problemelor care ne afectează pe toți și din care poate câștiga întreaga comunitate.

Ne bucurăm de faptul că politicul n-a rămas indiferent față de problemele cetățenilor și a fost de acord să vină în ajutor. Sper că interesele cetățenilor vor fi mai presus ca orice și se va ține cont de părerea lor la luarea deciziilor.

Partidul și-a exprimat dorința de continua pașii cu petiția în colaborare cu noi. Petiția a fost depusă la Direcția transport a Primăriei de către un consilier municipal din partea PPEM, Victor Lutenco, și urmează discutată de membrii CMC.

Cu profund regret am constat faptul că alte partide au rămas indiferente de nevoile cetățenilor, chiar și acelea din opoziție care ar avea un mai mare interes să fie de ajutor cetățenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu