sâmbătă, 9 aprilie 2016

Ce vreau eu de la viitorul președinte?

Urmează alegerile prezidențiale și în curând o să vedem cum se lansează primii candidați. Ca de obicei o să fie o campanie în stil moldovenesc, cu multe lucruri pe care de exemplu eu le-aș face altfel, dar despre aceasta pe parcurs pentru că sunt sigur că la o parte din candidați așa va fi.


Eu ca cetățean de rând am anumite așteptări indiferent de candidat și anume: consecvența, profesionalismul și integritatea. Toate aceste lucruri aș vrea să le regăsesc nu doar în profilul candidatului, adică cine este, dar și ce ar vrea să facă în calitate de președinte.

Pentru aceasta în mod evident fiecare candidat ar trebui să aibă un site (pentru că e cea mai simplă metodă) pe care aș putea găsi toate informațiile privind: datele biografice, declarația pe venit, experiența profesională și academică, echipa cu care lucrează și programul său. La fel ar fi important să știu ce prezintă fiecare membru din echipă, pentru că nu merge președintele singur la această funcție. Cu alte cuvinte, ce folos că un candidat e bun dacă are o echipă slabă?

În programul președintelui aș vrea să regăsesc câteva lucruri importante. Cum în calitate de președinte va contribui la rezolvarea următoarelor probleme:
- problemele economice profunde din țară (problema întoarcerii banilor în țară din miliardul furat, atragerea investițiilor în țară, tragerea la răspundere a celor ce au furat miliardul, etc)
- problema transnistreană
- problema minorităților etnice
- problema corupției și dezvoltării democratice (cum va reforma de exemplu CNA și CNI ca să lucreze eficient, Procuratura, etc)
- probleme sociale de actualitate și potențiale probleme
- probleme ce țin de orientare pe plan de politică externă.

Lipsa unei atitudini competente cum ar fi ca exemplu cele mai sus, va face diferența prin vot la o parte importantă din populația țării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu