marți, 29 aprilie 2014

Aventurile Rusiei și viitorul Moldovei

Aventurile Rusiei în Ucraina, ajung treptat și în Moldova, celora care li se pare că aceasta e imposibil vreau să vă zic că e foarte posibil și în curând veți vedea. A avea transnistria e puțin, fiindcă deja este a lor, chiar dacă și nu legal - acțiunile ei se legitimează foarte ușor în spațiul transnistrean. Până acum n-a fost recunoscută pentru a influența Moldova, acum se pare că e contextul potrivit pentru a o lua.

Prin anii 2010, a apărut un site, care părea a fi foarte inocent și fără tolc, plus că avea și domeniu .md, iată site-ul http://www.zareferendum.md/. El a fost mort un timp lung, și acum nu este viu, însă ideile de pe acest site se realizează și foarte rapid, putem vedea aici. Oamenii își legitimează poziția din prisma a ceea ce li s-a zis 20 de ani, și răspunsul nu va uimi pe nimeni. Semnăturile vor fi strânse, cred că până pe 7-8 mai, fiindcă 9 mai e o zi simbolică de eliberare, și probabil Rusia „ne va elibera”.


Formuzal la Moscova ultima vreme se primblă prea des, oare i să făcut dor de comandant? UTAG nu poartă o semnificație importantă ca număr pentru Moldova, dar acest număr micuț crează atâtea probleme că Transnistria (după ce va fi recunoscută de Rusia) în scopul suprem al eliberării poporului găgăuz de fasciștii de la putere din Chișinău, o va lua pe de-a dreptul în apărare și vor mai lua și jumătate de Moldovă.

Iată așa un scenariu tragic, dar dacă să ne gândim rece:
1. Se strâng semnături pentru a recunoaște, după Crimeia, recunoașterea transnistriei devine posibilă.
2. Formuzal se duce la Moscova, ei primesc beneficii de care restul moldovenilor nu se bucură
3. În Ucraina conflictul se extinde
4. Moldova trebuie să semnneze Acordul de Asociere

Poate voi nu, dar eu aștept „surprize”.

Rusia a făcut conflicte înghețate în Moldova, Georgia, Armenia - Azerbadjan, și alte state post-soviectice, pentru a le face dependente față de ea, acum le folosește, unde mai mult, unde mai puțin. Frate, frate, dar brânza e cu bani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu